Nieuwe studieavonden

laatst bijgewerkt: zondag 6 oktober 2019

Vier studieavonden, thema: 'Is Jesjoea de messias?'

Gasten (geen vaste Bracha-bezoekers) zijn ook van harte uitgenodigd deel te nemen.

Beschrijving
Nu hoor ik u al denken: stel je dat ter discussie? Dat is toch duidelijk? Dat is toch ons fundament? Dan zeg ik: soms is het goed om dat fundament eens te beproeven, het aan een inspectie te onderwerpen. En de rabbijnen helpen ons daar bij, want een aantal van hen heeft heel helder en respectvol onder woorden gebracht waarom Jesjoea voor hen niet de messias was. Ze hebben zich ook in het Nieuwe Testament verdiept en leggen uit waar dat wringt met de Hebreeuwse Bijbel. Hebben we daar een antwoord op? Waarom is Jesjoea voor ons wel de messias? En waarom is Hij ook Hogepriester, Koning en Rechter? 
We beginnen de serie studieavonden met een avond waarin we ingaan op de rabbijnse visie op Jesjoea. Dat belooft een pittige studieavond te worden (er wordt aan het fundament gebeiteld). Daarna zullen we twee avonden kijken naar de argumenten waarom Jesjoea juist wél de messias is, wat de rabbijnen er ook van zeggen. Wat betekent het dat Hij ook onze Koning, onze Rechter en Hogepriester is? 
Er hoeft geen winnaar te zijn, het is geen debat en er hoeft niemand overtuigd te worden. Na deze studieavonden zullen er hopelijk vele nieuwe en oude vragen zijn gerezen. Dat is mooi, want vragen zetten ons in beweging, zetten aan tot leren, tot zelfonderzoek, tot het bestuderen van de Schriften.
Na deze studies, die ons niet onbewogen zullen laten, hebben we een vierde avond om ons hart te luchten naar elkaar toe.

 

Wanneer
De volgende avonden:

woensdag 6 november 2019, onderwijzer: Jos Bremer


Luister hier terug! Deel 1:

Deel 2:

En voor wie graag leest in plaats van luistert: hier vind je de tekst van de lezing.

woensdag 20 november 2019, onderwijzer: Klaas Goverts

woensdag 4 december 2019, onderwijzer: Sybe de Vos

woensdag 18 december 2019, afsluitende avond

Met elkaar zullen we het gesprek hebben over dit onderwerp en wat er in de vorige avonden is onderwezen.

 

Locatie: Het Kruispunt - Zilverschoon 114 - 7322 GK Apeldoorn 
Deuren open: 19:30 uur, aanvang studie: 20:00 uur

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Een vrijwillige bijdrage in de kosten voor de avond wordt erg op prijs gesteld. (Om de kosten te dekken is een gemiddeld bedrag van €6,50 per persoon per avond nodig.) Als u dat wilt, kunt u uw bijdrage contant doen op de avonden zelf. Overmaken op het rekeningnummer van Bracha is voor ons handiger: rekeningnr.: NL18 RABO 0302306730, t.n.v. MG Bracha te Apeldoorn, o.v.v. 'Studies Godsnamen'. Alvast hartelijk dank!

 

Opgeven of reageren? via Jos Bremer, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Om alvast eens te bekijken: https://youtu.be/EazONRsqIME