Nieuwe studieavonden

laatst bijgewerkt: dinsdag 12 januari 2022

Er zijn vijf nieuwe studieavonden gepland:

 

dinsdag 16 november 2021

Israel – Gemeente, een eenheid (deel 1 van 2)

De lezing bevat vier delen: 1) Avraham Avinu als voorbeeld. 2) Wie is Israel? 3) Hoe worden wij Israel? 4) Redding in Jeruzalem en ontmoeting met Yeshua
onderwijzer: Fulp van der Velden (leider van de messiaanse gemeente Beth-Yosef) 
Kijk hier terug: https://youtu.be/MD1fuKHdGGk 

dinsdag 14 december 2021

De leer van de opname – een gevaarlijke misleiding (deel 2 van 2)

Hierin zal de spreker ingaan op het ontstaan van deze leer, hoe dit botst met de Bijbelse gegevens en dat het onderkennen van deze misleiding onze fysieke redding uit de ondergang van Babylon betekent.
onderwijzer: Fulp van der Velden
Kijk hier terug: https://youtu.be/iF6YzxyMyOU 

dinsdag 11 januari 2022

Bruiloft in de Bijbel als patroon voor de Opname (deel 1 van 2)

‘Bruiloft’ is in de Bijbel een zeer belangrijk thema dat van Genesis tot en met Openbaring te zien is. De Joodse context en cultuur bieden ons de sleutels tot het beter verstaan van de bijbehorende idiomen en beeldspraken. Horen wij te leven in de verwachting van de komst van de Bruidegom, of moeten wij uitzien naar de komst van de Messias-Koning?
Na de pauze is er ruimte voor het stellen van inhoudelijke vragen.
Debby van Galen (Debby is gecertificeerd bijbelleraar en verzorgt het radioprogramma "onder de vijgeboom" op radio Israël)
Kijk hier terug: https://youtu.be/9NEN39GrHg4 

dinsdag 1 februari 2022

Valse leer of troostvolle hoop? (deel 2 van 2)

De apostelen, de rabbijnen en de vroege kerkvaders hebben veel te zeggen over de Opname, de wederopstanding en de timing ervan. De woorden van Yeshua “te bidden waardig geacht te worden om te kunnen bestaan voor Hem” zijn een opdracht aan Zijn volgelingen. De Joodse traditie vertelt ons hoe dat er praktisch uitziet.
Na de pauze is er ruimte voor het stellen van inhoudelijke vragen.
Debby van Galen

dinsdag 1 maart 2022

Synagogediensten in de tijd van Jesjoea

Deze avond wil ik met jullie het concept synagoge gaan bespreken. We gaan daarmee, met Gods hulp, meer zicht krijgen op hoe Jesjoea leefde en hoe Zijn directe leefomgeving eruit zag. Het is immers een feit dat Hij een joods man was, die naar Zijn gewoonte naar de synagoge ging. We gaan kijken naar wat wij hiervan kunnen leren en of het implicaties heeft voor ons, Zijn volgelingen. Ga mee op deze ontdekkingstocht naar hoe synagoges in oorsprong zijn ontstaan en hoe een synagoge-dienst er in Zijn tijd uit zag. We hopen ook te ontdekken wat voor verbinding er is tussen apostel, opziener en diaken en functionarissen in een traditionele synagoge. 
Ronnie van der Weerd

 
Alle avonden duren van 19.30 uur tot 22.00 uur. Halverwege zal er een kwartier koffie-/theepauze zijn. De studie avonden zijn in Het Kruispunt, Zilverschoon 114, 7322 GK Apeldoorn.
Vragen? Via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.