Nieuwe studieavonden

laatst bijgewerkt: zaterdag 3 oktober 2020

Vier studieavonden 'Eenheid - Echad'

Gasten (geen vaste Bracha-bezoekers) zijn ook van harte uitgenodigd deel te nemen.

Beschrijving

Wat zegt de Bijbel over eenheid, in het Hebreeuws echad? Wat betekent de eenheid van het lichaam van Christus? Wat betekent het Eén zijn van God? En wat betekent dat voor ons, mogen we van mening verschillen? Hoe moeten we één zijn? Waarom moeten we één zijn? En waartoe? In een nieuwe reeks studies willen we dit onderwerp weer van verschillende kanten onderzoeken.

Wanneer

De volgende avonden:

 

woensdag 23 september 2020, onderwijzer: Bert Huizing

Een inleiding op het onderwerp echad, één, eenheid. Bert neemt ons mee door de Bijbel en laat zien wat die ons hierover vertelt en wat dat voor ons betekent.
Kijk hier terug: klik hier
Voor de PowerPoint bij de presentatie: klik hier

woensdag  28 oktober 2020, onderwijzer: Willem Pluym

Terug gaan naar de Hebreeuwse wortels betekent terug gaan naar het denken en handelen van Yeshua en zijn apostelen van 2000 jaar geleden. Willem Pluym heeft het terug gaan naar de Hebreeuwse wortels uitgewerkt tot eenvoudige principes waaraan goede Bijbeluitleg moet voldoen. Op de studieavond behandelt hij deze principes en past ze toe op teksten over God, Yeshua en de heilige Geest. Het toepassen van deze principes leidt er toe dat veel Bijbelteksten een andere dan de gebruikelijke betekenis krijgen. Duidelijk maakt hij wat Jezus woorden betekenen: "Ik en de Vader zijn één" en "Zoals de Vader Mij gezonden heeft zend Ik ook u". Er komt dan ook een frisse kijk op één zijn in Yeshua en eenheid in de gemeente. Veel van de traditionele christelijke dogmatiek zoals de leer van de drie-eenheid gaat echter scheuren vertonen en brokkelt af.

woensdag 25 november 2020, onderwijzer: Jos Bremer

Er kwam een wijze bij de hemelpoort en klopte aan. Binnen vroeg de stem van God: "Wie is daar?", en de wijze antwoorde: "Ik ben het". "In deze woning", antwoordde de stem, "is er geen ruimte voor U en mij". Dus ging de wijze weg en wijdde vele jaren in diepe meditatie aan het bepeinzen van dit antwoord. Toen hij weer terugkwam, stelde de stem dezelfde vraag, en weer antwoordde de wijze: "Ik ben het". De poort bleef dicht. Na een aantal jaren kwam hij voor de derde keer en weer vroeg de stem op zijn aankloppen: "Wie is daar?" En de wijze riep: "Gijzelf". De poort ging toen open.

woensdag 23 december 2020, afsluitende avond

Met elkaar zullen we het gesprek hebben over dit onderwerp en wat er in de vorige avonden is onderwezen.

 

Locatie: Het Kruispunt - Zilverschoon 114 - 7322 GK Apeldoorn 
Deuren open: 19:55 uur, aanvang studie: 20:00 uur

 

Aanmelden of reageren? via Jos Bremer, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..