Nieuwe studieavonden

laatst bijgewerkt: woensdag 17 november 2021

Er zijn vier nieuwe studieavonden gepland:

 

dinsdag 16 november 2021

Israel – Gemeente, een eenheid (deel 1 van 2)

De lezing bevat vier delen: 1) Avraham Avinu als voorbeeld. 2) Wie is Israel? 3) Hoe worden wij Israel? 4) Redding in Jeruzalem en ontmoeting met Yeshua
onderwijzer: Fulp van der Velden (leider van de messiaanse gemeente Beth-Yosef) 
Kijk hier terug: https://youtu.be/MD1fuKHdGGk 

dinsdag 14 december 2021

De leer van de opname – een gevaarlijke misleiding (deel 2 van 2)

Hierin zal de spreker ingaan op het ontstaan van deze leer, hoe dit botst met de Bijbelse gegevens en dat het onderkennen van deze misleiding onze fysieke redding uit de ondergang van Babylon betekent.
onderwijzer: Fulp van der Velden

dinsdag 11 januari 2022

Bruiloft in de Bijbel als patroon voor de Opname (deel 1 van 2)

‘Bruiloft’ is in de Bijbel een zeer belangrijk thema dat van Genesis tot en met Openbaring te zien is. De Joodse context en cultuur bieden ons de sleutels tot het beter verstaan van de bijbehorende idiomen en beeldspraken. Horen wij te leven in de verwachting van de komst van de Bruidegom, of moeten wij uitzien naar de komst van de Messias-Koning?
Na de pauze is er ruimte voor het stellen van inhoudelijke vragen.
Debby van Galen (Debby is gecertificeerd bijbelleraar en verzorgt het radioprogramma "onder de vijgeboom" op radio Israël)

dinsdag 1 februari 2022

Valse leer of troostvolle hoop? (deel 2 van 2)

De apostelen, de rabbijnen en de vroege kerkvaders hebben veel te zeggen over de Opname, de wederopstanding en de timing ervan. De woorden van Yeshua “te bidden waardig geacht te worden om te kunnen bestaan voor Hem” zijn een opdracht aan Zijn volgelingen. De Joodse traditie vertelt ons hoe dat er praktisch uitziet.
Na de pauze is er ruimte voor het stellen van inhoudelijke vragen.
Debby van Galen

 
Alle avonden duren van 19.30 uur tot 22.00 uur. Halverwege zal er een kwartier koffie-/theepauze zijn. De studie avonden zijn in Het Kruispunt, Zilverschoon 114, 7322 GK Apeldoorn.
Vragen? Via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.