Studieavonden over de vraag: Is Jesjoea de messias?

laatst bijgewerkt: donderdag 21 december 2019

 

Beschrijving
Nu hoor ik u al denken: stel je dat ter discussie? Dat is toch duidelijk? Dat is toch ons fundament? Dan zeg ik: soms is het goed om dat fundament eens te beproeven, het aan een inspectie te onderwerpen. En de rabbijnen helpen ons daar bij, want een aantal van hen heeft heel helder en respectvol onder woorden gebracht waarom Jesjoea voor hen niet de messias was. Ze hebben zich ook in het Nieuwe Testament verdiept en leggen uit waar dat wringt met de Hebreeuwse Bijbel. Hebben we daar een antwoord op? Waarom is Jesjoea voor ons wel de messias? En waarom is Hij ook Hogepriester, Koning en Rechter? 
We begonnen de serie studieavonden met een avond waarin we ingaan op de rabbijnse visie op Jesjoea. Dat was een pittige studieavond (er werd aan het fundament gebeiteld). Daarna keken we twee avonden naar de argumenten waarom Jesjoea juist wél de messias is, wat de rabbijnen er ook van zeggen. Wat betekent het dat Hij ook onze Koning, onze Rechter en Hogepriester is? 
Er hoefde geen winnaar te zijn, het was geen debat en er hoefde niemand overtuigd te worden. De hoop is dat er na deze studieavonden vele nieuwe en oude vragen zijn gerezen. Want vragen zetten ons in beweging, zetten aan tot leren, tot zelfonderzoek, tot het bestuderen van de Schriften.
 
De volgende studies zijn gegeven:

woensdag 6 november 2019, onderwijzer: Jos Bremer

Luister hier terug! Deel 1:

Deel 2:

En voor wie graag leest in plaats van luistert: hier vind je de tekst van de lezing.

woensdag 20 november 2019, onderwijzer: Klaas Goverts

Luister hier terug! 

En voor wie graag leest in plaats van luistert: hier vind je de tekst van de lezing (met dank aan Jochanan).

woensdag 4 december 2019, onderwijzer: Sybe de Vos

Luister hier terug! 

En voor wie graag leest in plaats van luistert: hier vind je de tekst van de lezing.

 

 

Reageren? Dat kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.