Studieavonden over 'De maaltijd des Heren'

laatst bijgewerkt: donderdag 28 december '17
 
Messiaanse Gemeente Bracha heeft een aantal studieavonden georganiseerd over het onderwerp 'De maaltijd des Heren', ook wel genoemd 'Avondmaal'. We hebben dit onderwerp van verschillende kanten bekeken. Niet alleen ter onderwijzing maar ook om daarna als gemeente Bracha te kunnen besluiten of en zo ja, hoe we dit in onze samenkomsten vorm willen geven. Binnenkort zullen we op de website onze visie hierop presenteren.
 
Het programma besloeg de volgende woensdagavonden in 2017:
15 november, Jacob Keegstra - Jacob gaat in op de vraag: hoe vaak vieren wij het Heilig Avondmaal? Is dat 1x per jaar, of zo vaak men samenkomt, of iets er tussenin? Maar Jacob kennende, zal hij in zijn verhaal nog veel meer vragen weten te beantwoorden.

Luister hier terug! Deel 1 (voor de pauze):

Deel 2 (na de pauze):


29 november, Professor C.J. den Heyer - "De woorden die Jezus tijdens de laatste maaltijd met zijn leerlingen sprak en de handelingen die Hij daarbij verrichtte, kunnen alleen dan begrepen worden als ze geplaatst worden in de oudtestamentisch-joodse traditie." Dit is een deel van de tekst op de achterflap van het boek dat Professor Den Heyer over de maaltijd van de Heer heeft geschreven en waarover hij ons deze avond komt onderwijzen.

Luister hier terug! Deel 1 (voor de pauze):

Deel 2 (na de pauze):


6 december, Peter van 't Riet - Vragen en gesprek naar aanleiding van hoofdstuk 'Maaltijd' uit Peter's boek 'Christendom à la Jezus' (deelnemers wordt aangeraden het boek aan te schaffen, maar kunnen van dit hoofdstuk ook een kopie krijgen).

Luister hier terug! Deel 1 (voor de pauze):

Deel 2 (na de pauze):


27 december, Bert Huizing, Jos Bremer - Afsluitende avond: samenvatting van afgelopen drie avonden en hieronder geciteerde studies over dit onderwerp, discussie, conclusies, praktische invulling binnen Bracha.

Luister hier terug! Deel 1 (voor de pauze):

Deel 2 (na de pauze):

 
 
Reageren? via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Literatuurtips:
Christendom à la Jezus, Peter van 't Riet, hoofdstuk 9 Maaltijd (meer info)
De maaltijd van de Heer, Dr. C.J. den Heyer (meer info)
Neemt, eet, Willem J. Ouweneel (meer info)
Maaltijd des Heren, Werner Stauder (lees hier)
De maaltijd des Heren in een nieuw perspectief, Jochanan ben Bracha (lees hier)
Hoe en hoe vaak des Heeren avondmaal vieren op grond van de Bijbel?, studie van een messiaanse broeder (lees hier)
(Meld tips voor andere literatuur via bovenstaand e-mailadres.)